top of page

X2O badkamertrofee Antwerpen!

Vandaag stond alweer de derde wedstrijd op het programma van de X2O Badkamertrofee. Vorige week heb ik een weekje gerust. Vandaag was het weer afwachten waar ik zou gaan eindigen.


Parcoursverkenning

Tijdens de verkenning merkte ik dat dit rondje niet echt iets voor mij was. Veel zand en vaak draaien en keren. Er zaten wel een paar kleine klimmetjes in, maar dit waren er te weinig om het verschil te maken.


Startschot

Mijn startpositie is nog altijd niet veranderd. Ik sta nog steeds op de 5de /6de rij. Inmiddels maak ik mij niet meer druk om de start. Ik zie dit als een uitdaging. De lichten springen op groen! Ik had een goede start. Voor mij was een kleine valpartij. Gelukkig kon ik die net ontwijken. Na een halve ronde lag ik al op positie 12.


Achterstand

De eerste 3 dames reden hard door. Voor mij was het vandaag extra moeilijk om dichterbij te komen. Na een weekje rust, was ik nog niet helemaal in mijn wedstrijdritme. Samen met Manon Bakker reed ik voor plaats 7 en 8. In het zand maakte ik een foutje, waardoor ik van de fiets af moest. De rest van de cross alleen gereden.

Foto: Loetie photography


Apart gevoel

Als 8ste over de finish gekomen en 3de u23. Nu mag ik niet klagen over het resultaat, maar ik ben zeker niet tevreden. Ik had in ieder geval geen voldaan gevoel. Maar wel blij met alweer een top 8 notering.
X2O Badkamertrofee

Momenteel sta ik 5de in het algemeen klassement. Met nog 5 wedstrijden te gaan, hoop ik deze stand vast te houden!

Wereldbeker

Ik kijk uit naar volgende week. Ik sta namelijk aan de start van de Wereldbeker in Namen! Een parcours met veel hoogteverschil en technische afdalingen. Ik ben benieuwd hoe ik dit ga ervaren. Dit jaar staat alles in het teken van leren, leren en nog een leren. (en af en toe pieken op mooie wedstrijden)

KNWU-selectie voor wereldbeker Namen bekend - KNWU
136 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page