top of page

Citadelle de Namur!

Bijgewerkt op: 24 dec. 2020

Mijn eerste wereldbeker als een u23! Aangezien mijn resultaten van de voorbije weken, zou het logisch zijn dat ik wat verder naar voren zou staan. Helaas was dit niet het geval en werd ik opgeroepen op startrij 7! Het startschot ging af.

Foto: Alain van de Pontselee


"Allee we zijn vertrokken''

De start was onderaan de Citadelle. Eerst een stukje naar beneden en daarna klimmen om vervolgens weer te dalen. Na 100m kwam iemand voor mij ten val. Ik kon er niet voorbij, dus moest ik van de fiets. Ik raakte in paniek, want ik wist als ik bij de start niet mee ben dan wordt het een lange cross.


Opschuiven

Einde van ronde 3 begon ik in mijn ritme te komen. Ondertussen had ik al een grote achterstand opgelopen. Mede door de start en een aantal foutjes. Ik had goede benen om nog een paar rondjes vol te gaan. Dit ging mij goed af!

Foto: Photopress.be

Risico's

Steeds een beetje dichter kwam ik op het groepje die reden voor plaats 15. De laatste ronde zat er nog genoeg kracht op, helaas een aantal seconde te kort om top 15de te eindigen.

Foto: Tom Schlegel

Accepteren

Uiteindelijk een 18de plaats voor mij in de Wereldbeker van Namen. Niet waar ik voor was gekomen. Ik weet dat er meer in had gezeten, als alles mee had gezeten. Dit hoort ook bij de cross!


Snelle rondetijd

Mijn laatste ronde was tevens ook mijn snelste ronde. En ook nog eens de 7de snelste tijd.


Cyclo-cross Results - Union Cycliste Internationale (UCI)


74 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page