top of page

Brons op het WK Eliminator!

WK Leuven

Voor de eerste keer deed ik mee aan een Eliminator wedstrijd. Dit was tevens ook het Wereldkampioenschap. Eliminator is een korte, spectaculaire sprintvariant van het mountainbiken. Eerst heb je een kwalificatieronde. Daarna zijn het korte wedstrijden met 4 rensters. Daarvan gaan de eerste 2 door naar de volgende ronde, de laatste 2 vallen af.


Geen verwachtingen

Ik wist niet wat ik kon verwachten. Ik zette een 5de kwalificatie tijd neer. Daarna waren de kwartfinales. Deze won ik! Zo ging ik door naar de halve finale. Dit was een spannend duel tussen Anne Terpstra en mij. Gelukkig kwam ik als 2de over de meet. Dus ik zat in de finale.

Grande Finale

Met spanning stond ik aan de start van de finale. Mijn start was niet super, hierdoor als 3de de bocht in gegaan. Ik had van te voren een plan om in te halen. Helaas lukte dit niet. Omdat het een kort rondje was (3 min) was er geen mogelijkheid meer om in te halen.Foto: City Mountainbike

Een Bronze medaille voor mij vandaag!


Hieronder een link van de wedstrijd:

https://www.facebook.com/citymountainbike


69 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page